Кадър TV+, TV1Бившият директор на новините на Нова телевизия за пръв

...
Кадър TV+, TV1Бившият директор на новините на Нова телевизия за пръв
Коментари Харесай

Дарина Сарелска: Отказах да уволня Ани Цолова и ми прекратиха договора

Кадър TV+, TV1

Бившият шеф на новините на Нова телевизия за пръв път разгласи обществено каква е повода за раздялата ѝ с медията.

В изявление за предаването " Денят с Веселин Дремджиев " (TV+, TV1) Сарелска свърза директно това с отстраняването на Ани Цолова от ефира, съобщи offnews.bg.

" Моят персонален случай е, че аз трябваше да уволня Ани Цолова и нейният сътрудник по това време. Отказах да го направя и просто ми прекратиха контракта. Това, което трябваше да се случи през мен, се случи след мен ", съобщи журналистката, която в този момент живее в Съединени американски щати.

Тя разяснява и огромният брой одобрени публицисти, които в последните години си потеглиха от Нова: " Тази голяма вълна демонстрира, че не е комерсиално решение, тъй като бяха отстранени хора с извънреден track-record на професионализъм, потвърдена сполучлива кариера, потвърдено доверие. "

Сарелска се раздели с Нова през 2017 година, а обществено повода за това не бе оповестена. Приблизително по същото време стана ясно, че след края на летния си отпуск Ани Цолова към този момент няма да води " Здравей, България ". Обявено бе, че Цолова е приела предложение да прави лично предаване в същата телевизия, само че това по този начин и не се случи.

По-рано същата година журналистът Васил Иванов поде зрелищна акция против сътрудниците си от Нова, като упрекна Сарелска и тогавашния началник на малкия екран Силва Зурлева, че са " къртици " на ДАНС и че Сарелска стопира негови следствия поради роднински връзки с човек от ГЕРБ. Сарелска отхвърли тези обвинявания, а екипът на малкия екран тогава ѝ засвидетелства поддръжка.

Тези събития се развиваха на фона на желанията за продажбата на Нова от шведския ѝ притежател MTG. Първият кандидат-купувач - чешкият милиардер Петр Келнер с и неговата компания PPF Group, обаче не съумяха да придобият медията, защото Комисия за защита на конкуренцията спря договорката. В последна сметка малкия екран бе продадена през 2019, когато я купи " Адванс медиа груп " на братята Домусчиеви.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР